Domů - Statistika - Registrace - Hledat - | Texty | Galerie | Návod | Zachráněné |Astrologické stránky
Astrologické forum / Babinec / Jiřina Prekopová
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Turnovský

# Zasláno: 12.8.2011 10:51 
Odpovědět 

Vanda

zkreslit Vaše názory jsem Vando nechtěl, pokud to tak vyznělo pak se omlouvám.

virgo63
člen

# Zasláno: 12.8.2011 11:21 
Odpovědět 

ashtangi

Mne chytnes, zavres do knihovny a jsem happy nejvíc ze vseho na svete.
Proč si myslíš, že moje dcera studuje bohemistiku? Neplatí tedy - kdo hodně čte, nechce se vdávat?

Vanda
Normální zaměstnavatel si svých lidí váží a hledí si jich.
Ano, do určité doby, je-li ale nucen vykazovat stále větší zisky, efektivitu a já nevím jaké parametry, když už nemůže snížit jiné náklady, tak propuští nejdřív méně schopné a nakonec dojde i na ty schopnější (bez toho, aby nabíral někoho jiného). No a ti, co zůstanou to musí zvládnout i za ty propuštěné... no nemusí, ale to je jiná kapitola.

akomon

# Zasláno: 12.8.2011 13:13 
Odpovědět 

Ač to bude vypadat jako protiřečení, k tomu, co jsem už napsal - nejsem příliš zastáncem adopce stejnopohlavními páry, registrovaného partnerství (a už vůbec ne stejnopohlavního manželství nebo nějaké gay pride).

Nejlepší model je určitě máma+táta.
... Ale ti, kteří tvrdí, že současné společenské trendy spějí k rozvratu naší civilizace, mají poněkud krátkou historickou paměť. ... Vkládám příspěvek z jedné dikuze, který si myslím je více než trefný:

"tak vychovávejte mládež po staru
at se vám ukázní a projeví třeba jako v poslední velké válce. to byla doba bez permisivní výchovy. určitě byli lidi lepší. sem tam nějaký ten pogrom, rasová likvidace nebo třídní boj. to je jen určitě jen nepatrné smítko proti rabování v anglii."

ashtangi
člen

# Zasláno: 12.8.2011 13:38 
Odpovědět 

Na I-dnes písou: násilí způsobené mladistvými vytrvale klesá. Statistiky University of Virginia dokládají, že od 90. let strmě ubývá zločinů způsobených dětmi.

Kdyby si to nekdo chtel precíst, tak je to tady, mají tam k tomu i nejaké grafy:

http://bonusweb.idnes.cz/magazin/z-nasilnosti-v-an glii-byla-obvinena-hra-grand-theft-auto-pj8-/clane k.A110810_190531_bw-magazin_lou.idn

PS: Rozesmáli mne ovsem s tím brutálním Pac-manem

Nevinný není ani konstáblem zmiňovaný Pac-Man. Hra, v níž v roli nenasytné koule pojídáte kuličky i oponenty, byla ve studii Dr. Kimberly Thompsonové z roku 2006 označena za vysoce násilný titul, až 18 krát násilnější než moderní hra na hrdiny The Elder Scrolls

Jardine
člen

# Zasláno: 12.8.2011 23:24  - Změnil/a: Jardine
Odpovědět 

ashtangi

ale v první rade musím myslet na to prípadné díte, protoze já nemuzu videt deti trpet, a kdybych mela být spatnou matkou a nejakým zpusobem tomu malému ublízit, tak to by mne proste zabilo

Nejhorší matky jsou prý ty, které se snaží být matkmi dokonalými. Místo dokonalosti dětem servírujou jednu úzkost za druhou ...

Řekla bych to asi takto: je rozdíl mezi situací "po dítěti fakt netoužím a někde v hloubi duše to dobře vím" a "dítě bych chtěla, ale mám obavy, jak to zvládnu/jestli dítě nebude trpět mou svérázností/jestli mu budu schopná dát, co potřebuje" To druhé jsou naprosto běžné obavy a dítě určitou míru improvizace a svérázu unese, pokud ví, že je chtěno a přijímáno, jaké je (oni to ti potvůrkové dobře poznaj).

Zatímco v tom prvním případě je to něco jiného a pak je možná lepší ten vnitřní hlas poslechnout.

akomon

# Zasláno: 13.8.2011 00:31 
Odpovědět 

Turnovský

ono z přísně biologického hlediska je každý pohlavní styk, který nevede ke zplození potomka deviací a tphptp selsky rozumného pohledu se drží jak křesťané: katolící zejména tak komunisté/stalinisté a nacisté, kteří homosexualitu trestali

Ještě pane Turnovský. Nejsem si jistý zda-li je vhodné použít v tomto případě slovo deviace.
Určitě to nebylo vhodné ze strany V. Klause. To byla vyloženě podpásovka. Kdyby se takto vyjadřoval nějaký africký diktátor, to by nebylo zvláštní. Ale prezident tady ve střední Evropě?
Pro každé slovo je důležitý jeho původ, ale důležitější je jeho aktuální význam v určité oblasti. A u nás se slovo deviace v současné době vyskytuje převážně v souvislosti s nebezpečným násilným agresivním sexuálním rizikem. V.K. není hloupý, určitě to moc dobře ví.

A ten selsky rozumný pohled mi pro katolíky taky moc nehraje. Něco takového je v rozporu s jejich učením.

Kveta
člen

# Zasláno: 13.8.2011 07:03 
Odpovědět 

ono z přísně biologického hlediska je každý pohlavní styk, který nevede ke zplození potomka deviací
No jo, jenže to je potom každý styk, pokud ženy používají antikoncepci a muži prezervativ

Vanda

# Zasláno: 13.8.2011 08:21 
Odpovědět 

Jardine,
tohle: Řekla bych to asi takto: je rozdíl mezi situací "po dítěti fakt netoužím a někde v hloubi duše to dobře vím" a "dítě bych chtěla, ale mám obavy, jak to zvládnu/jestli dítě nebude trpět mou svérázností/jestli mu budu schopná dát, co potřebuje" To druhé jsou naprosto běžné obavy a dítě určitou míru improvizace a svérázu unese, pokud ví, že je chtěno a přijímáno, jaké je (oni to ti potvůrkové dobře poznaj).

se mi moc líbí. Konečně, jak líp naučit své děti vypořádat se s pocitem vlastní nedokonalosti než tím, že u rodičů uvidí bezpodmíněčné sebepřijetí.

Turnovský

# Zasláno: 13.8.2011 10:27 
Odpovědět 

akomon

nepochopil jste moji ironii

Turnovský

# Zasláno: 13.8.2011 10:29 
Odpovědět 

ani sex totiž nelze zredukovat jen na biologii, vždycky je tam vrstva sociokulturní, např, v podobě pravidel, která zabraňují incestu a která nalezneme všade

a dále prvky estetického přístupu atd atp

akomon

# Zasláno: 13.8.2011 13:31 
Odpovědět 

Turnovský
nepochopil jste moji ironii

OK

Turnovský

# Zasláno: 13.8.2011 17:46 
Odpovědět 

akomon

moje chyba

Turnovský

# Zasláno: 14.8.2011 00:20 
Odpovědět 

tohle mi připomíná naši malozemi

http://blogs.telegraph.co.uk/news/peteroborne/1001 00708/the-moral-decay-of-our-society-is-as-bad-at- the-top-as-the-bottom/

Jardine
člen

# Zasláno: 14.8.2011 08:52  - Změnil/a: Jardine
Odpovědět 

Skvělý článek; Oborne to vždycky dokáže vyhmátnout. Vidím tam paralelu s tím, co tu před časem zmiňovala Vanda ... Češi jsou naštvaní na vládní korupci, ale ten nešvar prorůstá celou společností; snaha ošulit stát (a maximalizovat zisk pro sebe), kde to jen jde, najdeme u obyčejných Čecháčků stejně tak jako u těch nahoře. A v Anglii je zase vidět, že to rabování a útoky na majetky druhých není záležitostí jen spodiny (přestože tam je to víc viditelné ... chybí maska civilního vystupování), nýbrž i horního establishmentu, který si mastí kapsy, kudy chodí a tím dává "příklad k následování"

Akorát ... něco jiného je majetek, a něco jiného životy druhých. Ti řádící raubíři totiž jen neútočí na domy a obchody (což by nahrávalo těm, kdo v tom chtějí spatřovat "sociální nepokoje" proti kapitalismu a omlouvat to), ale oni páchají dost otřesné násilí, jen tak "pro nic za nic". Říká se tomu "happy slapping" ... vyhlídneš si oběť, zmlátíš ji jako Alexova parta v Kubrickově Mechanickém pomeranči, pak to nafilmuješ na mobil a rozešleš kámošům na facebooku. A to už je zase o něčem trochu jiném ...

... on je tady další faktor těch nepokojů, o kterém se v novinách moc nemluví, ale v podstatě hezky zapadá do tohohle vlákna. Většina z mladistvých delikventů totiž vyrostla v silně dysfunkčních rodinách, většinou svobodných matek, u nichž se střídají "boyfriends" jako na běžícím páse, ale chybí tam otcovská postava. Ta schází i ve školství, protože chlapi nechtějí učit. A tak jediná autorita, kterou tihle výrostci najdou, je nakonec leader jejich gangu ... ovšem platí se bezmeznou poslušností. Stát ten rozbitý model rodiny vlastně léta štědře subvencoval, protože svobodným matkám (mnohé z nich jso nezletilé) zadarmo sponzoroval životbytí až do 15 let věku dítěte. Státní byt a dávky, dokud dítě nevyjde školu. Pro mnohé se to stalo vlastně takovou "benefitovou kariérou". Ovšem ty státní byty se nachází v místech, které jsou již ze své podstaty ghetty, a odtamtud vyváznout je téměř nemožné.

kdo snese trochu politické nekorektnosti:

http://www.independent.ie/opinion/columnists/kevin -myers/kevin-myers-feral-rioters-all-have-one-thin g-in-common-a-lack-of-father-figures-2844058.html

Turnovský

# Zasláno: 14.8.2011 11:29 
Odpovědět 

Jardine

ten Váš 3. odstavec o neúplných rodinách rezonuje s tím, co stalo kdesi kdysi v USA kde cenově zpřístupnili, případně dali zdarma budoucím matkám bez otce. Snížila se tam po čase kriminalita, protože ubylo dětí z těhletěch neúplných rodin. Je to myslím v odborných kruzích známý případ.

Turnovský

# Zasláno: 14.8.2011 11:37 
Odpovědět 

a to okrádání státu máme v krvi protože jsme vlastně nikdy lastní stát v moderní době neměli až na výjimky: 20 let 1. republiky a to bylo skandálů jako dnes. Za okupace se návyky upevnily - řada lidí seděla kvůli šmelině (podobné keťasení za 1. války), hromada lidí se přiživila při arizaci židovského majetku, nebo zapřela majetek, který jim svěřili do koncentráků poslaní Židé, těm kteří se náhodou vrátili atd atp. Pár let budování republiky to nevytrhlo, naopak ulopil se majetek po Němcích, pak zas okradeni lidé měnovou reformou, znárodňováním, kolektivizací apod. Drobné vzepjetí 1968 a 1990 a po převratu co si budeme povídat, že? Prostě to není náš stát tak je třeba ho okrást zvlášť když ti nahoře ty daně stejně rozkardou

Jardine
člen

# Zasláno: 14.8.2011 13:09  - Změnil/a: Jardine
Odpovědět 

Zajímavé je, že to, co se v Anglii děje teď není zcela novum. Podobná situace tam byla na konci 18. století, kdy se do měst za průmyslové revoluce nahnaly statisíce lidí a v naprosto nehumánních podmínkách (otřesné bydlení, celodenní rozdělení rodin předtím zvyklých pracovat pospolu atd) tam došlo k dost rychlé demoralizaci pracujících, rozšířil se alkoholismus, násilnosti atd. Situaci v podstatě zachránilo šířící se hnutí křesťanských evangelikálů (kvakeři, metodisti, baptisti atd), které šlo napříč společností a hlásili se k němu i významní politici/vědci atd. Evangelikálové v industriálních ghettech začali působit na způsob sociálních pracovníků ... zakládali tam školy, vzdělávací kluby, krizová centra, atd. Časem se situaci podřilo dost významně obrátit; náboženský směr jdoucí "zespoda" (na rozdíl od elitního anglikánství) dokázal lidi oslovit.

Netroufla bych si tvrdit, že současné problémy by mělo šanci vyřešit náboženství (v dnešní době asi těžko), ale je fakt, že "cosi", co by těm lidem v problémových oblastech mohlo dát šanci a motivaci na zvednutí se z bahna, to tam silně chybí. Lepší třeba i sportovní kluby pro mladistvé než to poflakování se po ulicích s kudlou v kapse ...

Turnovský

# Zasláno: 14.8.2011 16:17 
Odpovědět 

myslím, že náboženství žádné problémy nepomáhají řešit, neboť ony samy jsou příčinami problémů. Touha po styku s transcendenci je jistě jednou z konstantních potřeb člověka, ale "církevní" provoz ji spíš znásilňuje a odkládá. Církve (jakékoli) jsou přiliš lidskými institucemi, než aby nebyly náchylné k hříšnému fungování. Viděli jsme to u nás, popularita a duchovní autorita církví, zejména katolické vyvanula během pár měsíců po převratu a církve si za to myhly samy svým laxním postojem k selhání svých příslušníků (udavačství, donašečství atd) krytím sexuálních výstřelků a nesmírnou hrabivostí. Jako bývalý zaměstnanec jednoho žebravého řádu o tom vím své a mohu vás ubezpečit, že k církvím jsou média ještě shovívavá, mnoé věci do nebevolající se zametly pod stůl, protože i na Blesk by to bylo silné kafe. Proto jsem ne pro odluku církve od státu, ale pro odluku státu od církve.

akomon

# Zasláno: 14.8.2011 20:41 
Odpovědět 

Turnovský
moje chyba

Nikoho chyba.

Jardine
člen

# Zasláno: 14.8.2011 22:57  - Změnil/a: Jardine
Odpovědět 

Církve (jakékoli) jsou přiliš lidskými institucemi, než aby nebyly náchylné k hříšnému fungování.

To samozřejmě ano, i když ty instituce tvoří jednotlivci a těžko všechny házet do jednoho pytle. Určitě byla/jsou i pozitiva... i když já o tom zdaleka nevím co Vy; moje cesty se s církevními zatím spíše míjely (když odmyslím pár mých oblíbených křesťanských autorů).

Ale o to nejde ... tenkrát byl šance pozvednout demoralizovanou skupinu lidí pomocí nějakého náboženského hnutí; dnes už je to v sekularizovaném světě možné jen obtížně a vůbec netvrdím, že by se to mělo. Jen by mě zajímalo, co by dnes byl ten ekvivalent (pokud přestává fungovat i rodina, která tu funkci donedávna celkem úspěšně plnila) ... co by prostě dokázalo ty lidi přesvědčit, že jejich život má nějakou cenu, a že je možné strávit jej i nějak jinak než vandalizováním okolí, rezignací na vzdělání a parazitováním na státu. Panuje totiž vzácná shoda, že stát na tohle moc páky nemá ... nebo alespoň prozatím všechna řešení "shora" moc nedopadla ...

... tož tak, jen mi to trochu vrtá hlavou.

Turnovský

# Zasláno: 14.8.2011 23:59 
Odpovědět 

jistě, církevní autoritu udržuje už jen několik světců, ale tak tomu asi bylo vždy a všude.

Jardine
člen

# Zasláno: 15.8.2011 00:29  - Změnil/a: Jardine
Odpovědět 

Řekla bych, že osobností (soudě podle ohlasu) je dost i teď ... ovšem ti, kteří mi přijdou nejzajímavější (Anthony de Mello, John O'Donohue, Thomas Keating plus další), jsou stejně jednou nohou z církve venku, co se týče názorů ... někdy je v tom víc současné psychologie, fyziky nebo buddhismu než Bible ... ale čte se to pěkně (alespoň člověku mého ražení, který nějakou tu špetku transcendentna v životě přece jen potřebuje)

Turnovský

# Zasláno: 15.8.2011 01:02 
Odpovědět 

náhodouu narazil na:

Jacques Lacan inspirován Freudovou teorií vývoje libida, definoval také základní subjektivitu člověka jako hladovou prázdnotu. Rodíme se dychtící být něčím zaplněni, nevyhnutelnou úzkost ze studeného světa a vnitřního prázdna řešíme na počátku zoufalým sáním mateřského mléka. Jídlo je nejzáhadnějším fenoménem lidských dějin, jemuž neprávem filozofie nevěnovala tisíce let pozornost. Psychoanalýza obrátila k této „prahmotě" pozornost. Z nakládání s potravou se rodí lidská duše, ačkoli to všechny metafyziky světa děsí a nikdy se nesmíří s tím, že jejich krystalicky čistý a vznešený dušezpyt by se rodil z trávení.

Jardine
člen

# Zasláno: 15.8.2011 01:48  - Změnil/a: Jardine
Odpovědět 

Moje kamarádka-romanistka (učí na FF francouzskou literaturu a filozofii) říká, že speciálně Francouzi řeší jídlo tak nějak pořád (buď jsou jím posedlí, nebo ho anorekticky odmítají), takže mě takhle teorie vzešlá z oněch končin nepřekvapuje. Ale netvrdím, že na ní cosi nemůže být ... s oním dychtěním po zaplnění určitě souhlasím; to se s námi táhne celý život.

Ovšem představa duše rodící se z trávicích procesů je pro mě zatím poněkud exotická Když to vezmu empiricky podle svých dětí, musely by svůj pocit prázdnoty tišit pouze oním zoufalým sáním; ale vono né ... často jim (a to už velmi záhy po narození) stačilo pouhé vzetí do náruče a nějaké to ťuťu ňuňu a vypadaly celkem naplněně. Nerodí se tedy duše zároveň i z nějakých procesů emočních (z touhy po nějaké té "lunární potravě", která nemusí být materiálního charakteru?)

Pavla Aligova
člen

# Zasláno: 15.8.2011 08:37 
Odpovědět 

Luna – žaludek, duše – Luna.
Emoce - Matka - Luna.
Střeva, konečník – Pluto.
Když je člověk emocionálně v koncích, tak se to odrazí na žaludku. Buď nejím nebo se přežírám.
Potrava je přirozený, léčivý prostředek, co jím, takový jsem. Přebíráme energii potravin.

Pavla Aligova
člen

# Zasláno: 15.8.2011 08:39 
Odpovědět 

Zapoměla jsem na ženské, kolektivní vědomí - Lilith.

akomon

# Zasláno: 15.8.2011 10:54 
Odpovědět 

"Tlak na nebezpečí a zodpovědnost úplně umrtvuje přirozené mateřské pudy."

Zajímavý rozhovor. A myslím, že oproti paní Prekopové se paní Máslové v něčem daří reálněji postihnout současné problémy.

http://ona.idnes.cz/hormonalni-antikoncepce-pro-ml adistve-je-zverstvo-tvrdi-gynekolozka-1ek-/spolecn ost.aspx?c=A110810_143328_spolecnost_jup

ashtangi
člen

# Zasláno: 15.8.2011 11:29 
Odpovědět 

Jardine

Řekla bych to asi takto: je rozdíl mezi situací "po dítěti fakt netoužím a někde v hloubi duše to dobře vím" a "dítě bych chtěla, ale mám obavy, jak to zvládnu/jestli dítě nebude trpět mou svérázností/jestli mu budu schopná dát, co potřebuje"

Rekla bych, ze dotedka jsem urcite patrila do té 1) (a do té druhé cásti 2), ale nevylucuju, ze mne Saturn (který momentálne odjel na dovolenou, zdá se, ale urcite se jeste nechá slyset) + ostatní planety pripraví nejaké to prekvápko a neco se treba o sobe jeste dozvím, protoze tech zmen s tím Saturnovým prechodem pres to moje stélium + dalsí je fakt strasne moc.

Dneska písu z cyberu, ale zítra si urcite porádne prostuduju vsechno co tu písete (debata je stále super zajímavá) a vyjádrím se

ashtangi
člen

# Zasláno: 15.8.2011 13:08 
Odpovědět 

Z clánku:

Největším zločinem je podávání hormonální antikoncepce mladistvým. Slečna měla párkrát nepravidelnou menstruaci, má akné, tak jí předepíšeme pilulky.

Když jsem pracovala v porodnici, ležely tam těhotné Romky. Chodili za nimi jejich partneři a souložili s nimi. Zkušenější porodník mi tehdy vysvětlil, že sperma obsahuje prostaglandin, který usnadňuje dozrávání děložního hrdla a působí tak jako přírodní lék.

akomon

# Zasláno: 15.8.2011 14:15 
Odpovědět 

ashtangi

Mně to přišlo taky nějak podezřelé, říkal jsem si, jestli spíš tím prostaglandinem nekryjí ti romové a ten porodník nějakou čuňárnu.
Ale jak jsem kouknul do diskuzí, tak asi na tom něco bude.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď
Tučné písmo  Kurzíva  Podtržení  Image Link  URL Link  ... zakázat smajly

Napište číslem součet 3+5

Přihlašujte se s malým počátečním písmenkem.
Příklad: do políčka jméno, napíšete "péťa", přihlásí to nick "Péťa".
» jméno  » Heslo 

Vyplňte prosím jméno. Pokud nejste registrovaný uživatel, napište pouze jméno bez hesla.
Když nenapíšete žádné jméno, doplní se automaticky univerzální "zapomněl/a na jméno".

Astrologické forum / Babinec / Jiřina Prekopová