Domů - Statistika - Registrace - Hledat - | Texty | Galerie | Návod | Zachráněné |Astrologické stránky
Astrologické forum / Babinec / Jiřina Prekopová
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
ashtangi
člen

# Zasláno: 11.8.2011 11:36 
Odpovědět 

Turnovský

Pane Turnovský, ale jistotu prece nemáte nikdy nikde zádnou! S tím je treba vyrovnat! Vylezu tady pred barák, prejede mne autobus a bude po mne. Muzu prijít o tech pár penez co mám a nebudu mít co do pusy. A to kvuli temto moznostem, které zcela urcite existují, mám jako zacít agonizovat uz za zivota? A kvuli nejakým lhárum a podvodníkum se mám zacít chovat jako lump?

virgo63
člen

# Zasláno: 11.8.2011 11:37 
Odpovědět 

Turnovský
O morálce by se mělo mluvit především v rodinách!!

Znám mladé lidi, kteří jsou vysokých místech v podnicích, jsou výkonní pracovití, nápadití a přesto nemají jistotu, že je jejich šéf nevyhodí kvůli blbosti.
Jojo, nejsem sice mladá, ale jistotu dnes nemá nikdo. Ale nějak mi to nevadí, že zítra mi mohou říct sbohem. To je ta přizpůsobivost, někdo se tím trápí a stejně nic nevytrápí.

ashtangi
člen

# Zasláno: 11.8.2011 11:57  - Změnil/a: ashtangi
Odpovědět 

starší dcera odmítá děti už někdy od puberty a nikdo jí to nevymluví

Virgo, já dcerku chápu, jak to mám taky tak. Jestli jste videli film Miss Potter, tak ta hlavní hrdinka, to jsem v podstate celá já, moje osobnost, sny, plány... Mám dojem, ze Jane Austen taky mela nejakou podobnou hrdinku ve svým knízkách, ale ted nevím presne ve které.

Budte na nás hodní a tolerantní k nám, my to vázne nedeláme schválne nebo ze zlé vule nebo ze bychom chteli skodit spolecnosti nebo tak neco

Jeste PS pro virgo: moc se mi líbí tvoje definice rodicovství jako neco hezkého, prirozeného, obet nevyzadujícího...

Turnovský

# Zasláno: 11.8.2011 12:50 
Odpovědět 

ashtangi

astangi, jsou přece různé jistoty. A různé etiky. Teď mluvím opravdu o etikách a ne o frivolním pseudospirituálním obskurantismu.

virgo63
člen

# Zasláno: 11.8.2011 12:52 
Odpovědět 

ashtangi
Tolerantní jsem, už dávno jí to nevymlouvám, co taky s Beranem. Každý má svůj život. Spíš kamarádi a příbuzní ji podobnýma otázkama štvou.
Film jsem neviděla, ale dcera od mala hodně četla, možná se v něčem shlídla?

Ať rodí ty, které jsou zdravé a kterým to dělá radost, než aby to byla nějaká společenská povinnost.
Degenerace bílé rasy je podle mne způsobena pýchou, že poručíme přírodě (hormony, umělé oplodňování, zachraňování nedonošených dětí atd.). Chybí přirozený výběr. U Číňanů taky nic moc s těmi selekcemi děvčátek... Ať žije Afrika!

ashtangi
člen

# Zasláno: 11.8.2011 13:13 
Odpovědět 

Turnovský

Uhýbáte, a já se nechci v tomhle prípade hádat o slovícka. Proste ta zpráva, kterou vyslal Milan do éteru, se mi líbila, presto ze v ní pouzil jednoho ne jeho vinou zprofaného slova. Howgh!

virgo63

dcera od mala hodně četla, možná se v něčem shlídla

No, tak jednoduché to mozná nebude, ono je tezké urcit co je prícina a co je následek. Ale s tím zitím ve svete informací to souvislost mít muze. Mne chytnes, zavres do knihovny a jsem happy nejvíc ze vseho na svete. Je to smutné u zenské, já vím, ale je to proste tak

Turnovský

# Zasláno: 11.8.2011 13:25 
Odpovědět 

ashtangi

ale neuhýbám, jen narážím na 3 vrstvy etiky (aplikovanou, normativní a metaetiku)

a o rozmanitých druzích jistot se přece pesvědčujeme neustále.

no nic.

ashtangi
člen

# Zasláno: 11.8.2011 13:38 
Odpovědět 

OK, vy mne nutíte se vyjadrovat presne, a díky za to

Tak dobre, tak zrovna ty jistoty, o které písete ve svém príspevku, skrze ty konkrétní prípady, které jste uvedl, nikdy mít nebudete.

Ze s tou etikou se pohybujeme na tenkém lede je mi jasné, to máte naprostou pravdu. Treba, kdyz uvedu príklad, do mého osobního kodexu nespadá navázet se do jiných lidí za jejich osobní volby, jak to delá ta stará paní psycholozka v tom clánku.

Vanda

# Zasláno: 11.8.2011 13:48 
Odpovědět 

Pavle s dovolením bych opět oponovala. Střední není proletariát v Marxově definici:
Proletariát je ve společenské teorii Karla Marxe a v revolučním marxismu třída, jejíž příslušníci (proletáři, dělníci a zaměstnanci) nevlastní výrobní prostředky a jsou tedy svou obživou závislí na jejich vlastnících (kapitalistech, buržoazii). Ti toho využívají, nutí proletáře pracovat za nevýhodných podmínek a vzniklou nadhodnotu si přivlastňují. Cílem proletářské revoluce je výrobní prostředky vyvlastnit, učinit je majetkem celé společnosti a tím vykořisťování i třídy definitivně zrušit.

Dnešní střední třída většinou nějaké výrovní prostředky vlastní, a pokud ne tak je jejím cílem, jak jste byl správně poznamenal, je přivlastnit si je, nikoli vyvlastnit.

Turnovský

# Zasláno: 11.8.2011 13:49 
Odpovědět 

ashtangi

bezva, ona paní Prekopová má holt hubu proříznutou a nebere si servítky, o tom není pochyb a citlivější povahy jako třeba Vy tím mohou trpět,

ad jistoty:

mám na mysli rozdíl mezi ne/jistotou, že vyjdu na ulici a ne/spadne na mne strom, ne/spadne na mne taška ze střechy takovou jistotu samozřejmě namám

nebo nějaký zbohatlík, který si koupí žihadlo za 5 milionů mne na chodníku ne/přejede a takovou jistotu bych si příl mít

a jistotou, že pokud mne zaměstnavatel nebude potřebovat, bude se mnou zacházeno podle nějakého práva. Takovou jistotu musím mít státem zaručenu.

Vanda

# Zasláno: 11.8.2011 14:24 
Odpovědět 

ad: a jistotou, že pokud mne zaměstnavatel nebude potřebovat, bude se mnou zacházeno podle nějakého práva. Takovou jistotu musím mít státem zaručenu.

To i máte. Viz zákoník práce. Druhou věcí je vynutitelnost a obhajitelnost práva, a tam vám jistoty nedá nikdo žádné, je věcí zaměstnance, aby se za svá práva bral. A ne že to neumí, valná většina to umí velmi dobře a mají se kam jít poradit. Zadarmo, podotýkám. Občas mám Pavle pocit, že vy jste snad zaměstnanecké prostředí neviděl snad ani z rychlíku už hodně dlouho, když píšete takové věci.

Milan Zahradník

# Zasláno: 11.8.2011 14:50 
Odpovědět 

Nechodím sem už tak často a když vidím, jak se tu píše o tom, co je problém, napíšu o tom, že na "vině" je především morálka.
O pár příspěvků dál napíše jeden z nejznámějších astrologů v ČR: "O nějaké morálce bych už vůbec nemluvit, to jsou slogany, které šíří naprosto nemorální bezskrupulozní banda lhářů a podvodníků, kteří sami žádnou morálku nemají."

PT, víš jak naprosto nemorální a bezskrupulózní je ta banda lhářů a podvodníků? Tak jak Ty. Jsi to Ty, kdo je tak vnímá. Jsi to Ty, kdo udává intenzitu svým ideím.

Jsem přesvědčený, že největším problémem dnešní doby je právě morálka. A je úplně jedno, jak je to slovo zprofanované a jaký je ten, co o něm mluví.

Ashtangi je skvělé, že se snažít stát za svým přesvědčením.

ashtangi
člen

# Zasláno: 11.8.2011 15:05  - Změnil/a: ashtangi
Odpovědět 

Já nejsem odborník na zamestnanecké právo, a v CR uz vubec ne, takze bych se do toho nerada zamotávala, ale nejlepsí je podle mne smírit se s tím, ze se muze stát opravdu cokoliv. Vzpomenme na krizi v Argentine: mám kamaráda, který v ní prisel o vsechno, ze dne na den, slus, a nemohl reklamovat vubec nic a musel se s tím naucit zít, stejne jako spousta dalsích lidí. A vím o jedné paní, bohaté podnikatelce, která prisla v té Argentine o firmu a vzala jako prílezitost ke zmene, a za poslední supy vycestovala kamsi do Afriky a zacala úplne jinak, od nuly, a její nový zivot ji podle jejich slov naplnoval mnohem víc. Obávám ze, nedokázu lépe odpovedet. Co teda urcite nedokázu je zarucit nekomu v dnesní dobe nejaké velké jistoty (tady snad jedine ve státní správe, v soukromé urcite ne)

Turnovský

# Zasláno: 11.8.2011 15:09 
Odpovědět 

Milan Zahradník

pane Zahradníku, podle Vaší logiky: pozoroval jsem, že Vy sám jste zastáncem rozmanitých spikleneckých a konspiračních a mocichtivých teorií, takže to jste Vy tím spiklencem a konspirátorem a mocichtivcem, když náš svět tak vnímáte. Nedurděte se, je to podle Vaší logiky.

Vanda

máte pravdu Vando, ve všem, v nevymahatelnostii práva, v tom, že se mají zaměstananci za svá práva brát, i v tom, že v zaměstnaneckém prostředí jsem léta nebyl, naposledy jsem byl zaměstnancem katolické církve v roce 1993.

Milan Zahradník

# Zasláno: 11.8.2011 15:29 
Odpovědět 

Turnovský
Budu Vám také raději tykat. Durdit se nedurdím.
U Vás je to taková podivná věc. Věřím, že kdybychom se setkali naživo, byli bychom si sympatičtí. Myslím, že mne máte jako takový symbol. Že si mne trošku škatulkujete. Není to poprvé, kdy Váš příspěvek je v přímém rozporu s tím, co jsem napsal těsně před Vámi já.
Ale s těmi konspiracemi je to jinak. Ne všech se zastávám, všimněte si, jak často používám slovíčka - domnívat. Má to své důvody. Spíše ale rád poukazuji na jiné názory. domnívám se , že to může být poučné.
Často je můj projev dramatický či rádoby dramatický, ale zpravidla je to abych zaujal a vyvolal "jiný pohled na věc" - zamyšlení. No, tolik k vysvětlení.

Co říkáte na to jak se durdí PT na Astrolábu? A fakt si myslíte, že etika je důležitější než morálka? Pavle, už se tu nějakou dobu na netu potkáváme, vzpomenete si, zda jste se z těch mych výkřiků něco poučil? Je něco, co utkvělo? Stalo se, že jste si řekl, ty jó, tak v tomhle má ten Zahradník pravdu?

hanka
člen

# Zasláno: 11.8.2011 15:51 
Odpovědět 

Pro Virgo a ashtangi:
Taky jsem už od puberty děti nechtěla, bylo mi to tak cizí, jako kdybych se měla proměnit dobrovolně v šutr. Pak se něco semlelo, pomřeli mi rodiče, naráz jsem měla jakési "náboženské vytržení" či jak to nazvat, cosi jsem pochopila, něco, co naráz bylo jasným pojítkem veškerých předchozích fragmentárních informací, které mi život přinášel. Byla to náhlá změna, a jakýsi velmi moudrý cizí člověk mě oslovil myšlenkou: "Je čas radosti, je čas smutku, a taky je čas vydávat plody".
Taková trochu kýčovitá floskule, dalo by se říci, ale v tu chvíli mi bylo jasné, že děti chci mít. No, tak jsem se vdala a mám.

ashtangi
člen

# Zasláno: 11.8.2011 16:04 
Odpovědět 

hanka

To je pekné. No, já se tajne priznám, ze mám dojem, ze v mém zivote se to téma brzo objeví: Saturn pujde 8. domem, Pluto zároven naposled pres Lunu, já se nemuzu vyhnout dojmu, ze se v mém zivote objeví nekdo, kdo mi to téma do zivota vnese; a myslím si, ze spís nez o vlastní by to mohlo být ve forme cizích, jeho detí nebo tak neco. To je taková moje malinká astrologická predpovídací domnenecka

Jenom malinké upozornení pro pana T. na muj predchozí príspevek, pro prípad, ze bychom psali soucasne

Turnovský

# Zasláno: 11.8.2011 16:06 
Odpovědět 

Milan Zahradník

dobře tedy, domníváte se, zastáváte jiný pohled na věc. Pro to mívám pochopení. Mám pochopení pro ptaní se na význam.

Ad astrolag, nedomnívám se, že jsem to já, kdo se tam durdí. Pokud bych tam nebyl sociopaticky napaden, neozval bych se na svoji obranu.

Milan Zahradník

# Zasláno: 11.8.2011 16:08 
Odpovědět 

hanka
To je hezké, hanko.

ashtangi
Pokud to tak vnímáš, tu domnenečku, tak jsi jednou nohou tam.

Milan Zahradník

# Zasláno: 11.8.2011 16:09 
Odpovědět 

Turnovský

Jo, nó, cosi jste se naučil i ode mne.

Turnovský

# Zasláno: 11.8.2011 16:30 
Odpovědět 

ashtangi

víte dobře, že si Vás vážím, pokud se Vás nějaké moje věty dotkly, tak se za ně omlouvám, ale neomlouvám je astrologickou konstelací, ale čtenářským zápalem.

ashtangi
člen

# Zasláno: 11.8.2011 16:53 
Odpovědět 

Turnovský

Pane Turnovský, pro mne je to cest si s vámi povídat! Nesmírne si vás vázím, jak vasich znalostí tak vasich osobních kvalit jako je laskavost a pokora, které z vasich rádek dobre vnímám, a to stejné platí pro ostatní úcastníky fóra. Ohromne ocenuju, ze já, ne moc ortodoxní clovek, který navíc nevyniká ve small talks (coz bych mozná mohla zkusit sikovne shodit na svého Merkura ve Strelci ), zde muze napsat cokoliv ze svých neortodoxních názoru a vzdycky se to tu nejak pobere a vzdycky je z toho pro mne obohacující myslenková výmena.

Turnovský

# Zasláno: 11.8.2011 16:58 
Odpovědět 

ashtangi

však společně s Rortym víme, že existence přesvědčení/názoru je podmíněna existencí přesvědčení/názoru jiného.

užívejte sluníčka, tady jsou monzunové deště!

akomon

# Zasláno: 11.8.2011 17:24 
Odpovědět 

Když vás tady tak čtu.
Že bych si přece jenom nějakýho toho sígříka časem adoptoval?

ashtangi
člen

# Zasláno: 11.8.2011 20:37 
Odpovědět 

Turnovský

Dekuji, to mne tady ohrozuje maximálne tak klimatizace.

O víkendu se míním prokousávat Prazským hrbitovem, uz jsem ho jednou zkousela, pak jsem ho musela nechat, protoze toho v té dobe bylo na mne moc a hlava mi ty historické podrobnosti jaksi nechtela brát, ale nedávno jsem cetla vasi zmínku o knize u vás na fóru a znova jsem si ho vypujcila. Ten Eco, to je ovsem hlava, ten holt píse predevsím pro vás, pro cloveky s encyklopedickými znalostmi

akomon

Hehe, no tak to já radsi tak iniciativní nebudu a radsi pockám az co si na mne osud pripraví, jsem si vedomá toho, ze on by ten prípadný sígrík v mé péci taky mohl být pekný chudák...

Jardine
člen

# Zasláno: 11.8.2011 20:59  - Změnil/a: Jardine
Odpovědět 

Jestli jste videli film Miss Potter, tak ta hlavní hrdinka, to jsem v podstate celá já, moje osobnost, sny, plány...

Miss Potter je nádherný film, i skutečná postava.

I když, nakonec ji minimálně stav manželský taky neminul, a dokonce do toho šla celkem dobrovolně

Ale o to nejde ... pokud mám v životě takhle silnou osobní vizi, nemá cenu moc koukat, co na to diskutující většina

Turnovský

# Zasláno: 11.8.2011 21:18 
Odpovědět 

ashtangi

a čtete to v orig. nebo v nějakém překladu? Má vyjít napodzim česky tak to je zapár. Poslední dobou belle nečtu bhžl a od Eca jenom ty jeho semiologie, ale Barthes mne navnadil, že bych si zas měl něco belle přečíst, jen tak pro obtěšení.

akomon

# Zasláno: 11.8.2011 22:25 
Odpovědět 

ashtangi

Já dělohu nemám, takže nemám moc jinou možnost.
Nejsem vybíravý. Mně by nevadilo, že je matka dítěte např. šlapka a otec drogový dealer. Cikánek by taky nevadil. Či jiná rasa, případně jiný rasy promíchaný. Na tohle já si nehraju.

Teď teda dořešit ještě nějaký ty technický záležitosti.

Paní Prekopová by asi ze mně nadšená nebyla. No a asi nejenom ona ...

Vanda

# Zasláno: 12.8.2011 07:49 
Odpovědět 

Pavle,
mezi mým: Druhou věcí je vynutitelnost a obhajitelnost práva, a tam vám jistoty nedá nikdo žádné, je věcí zaměstnance, aby se za svá práva bral.

a vaším: v nevymahatelnostii práva

vidím významový posun, který mnou určitě tak myšlen nebyl a vámi doufám ne s úmyslem překroutit moje původní slova.
Vymahatelnost práv zaměstnanců je poměrně slušná, pokud můžu mluvit ze své praxe. Při jakémkoli soudním sporu je soud v podstatě bez výjimky na straně zaměstnance, to je další zkušenost. Zaměstnavatelé to vědí, a tak základní zásady respektují, další zkušenost. Zaměstnavatelé mají na krku při jakémkoli problému inspektorát práce, který je tepe nejvíc ze všěch státních kontrol a jednoznačně honí pouze zaměstnavatele, porušení závazků zaměstnanců vůči zaměstnavatelů neřeší nijak. Plus hygienu, bezpečáky, atd.. Zákoník práce je už dnes tak sešněrovaný, že některé ustanovení např. o rozvržení pracovní doby je skoro nemožné doržet.
Úřady práce poskytují zaměstnancům bezplatný právní servis. Shrnuto, dojde-li na právní spor, je v něm v podstatě vždy protěžován zaměstnanec, protože je předpoklad, že je to slabší strana.
Jsou samozřejmě věci, které zákonem neupravíte, ale to je opět o té etice a morálce na obou stranách, jak u zaměstnanců, tak u zaměstnavatelů.
Co se týče vyhození mladého schopného pracovitého pro blbost. Než se vám kdokoli zapracuje na trochu odpovědnější pozici, naučí se problematiku firmy, naučí se vztahy se zákazníky atd... stojí to mraky peněz a úsilí. Noční můrou každého zaměstnavatele je, že tyto lidi bude muset často měnit. Protože to znamená komplikace a finanční ztrátu, a těch máte dneska dost i bez obměňování zaměstnanců. Nemůžete samozřejmě vyloučit nějakou patologickou osobnost, ale těch je zanedbatelný zlomek a co jsem měla možnost dva takové potkat za celou dobu své praxe, už nezaměstnávají: jejich vlastní přístup k zaměstnancům je zničil sám. Normální zaměstnavatel si svých lidí váží a hledí si jich. Osobní potenciál je jeden ze zásadních momentů úspěšnosti firmy a ti zaměstnavatelé to sakramenstska dobře vědí. Tj. když už pomineme a nebudeme jim věřit, že to také mohou být normální slušní lidé, je možné jim věřit minimálně to, že chtějí dosahovat zisky - a to bez kvalitního týmu nejde.

Akomone,
tady je otázka touhy jednotlivce po osobním naplnění a potřeb celku proti tomu. Máma + táta jsou pro dítě jednoznančě nejlepší variantou, ale ja fakt, kolik dětí dnes takovou rodinu má. V takovém případě je možná starostlivý homosexuální pár lepší variantou, než desetkrát přešívaná patchwork family. větší výhrady mám proti ženám, které si pořizují dítě programově bez tatínka. Taková žena neumí a má bloky fungovat v páru, a tyto hodnoty ( nebo spíše malusy) předá svému potomkovi. To není dobře.

ashtangi
člen

# Zasláno: 12.8.2011 10:22 
Odpovědět 

Jardine

No já se v detství taky nikdy nechtela vdávat (vázat vztahem) a to uz jsem tak nejak prehodnotila

On je to problém ega kdyz baba nechce mít deti, o tom zádná, muj prípad (a horoskop) je toho jasným dukazem. Zenská by mela být zenská a já se snazím tu zenskou, lunární stránku, která mi nebyla nejak moc výrazne daná od prírody, rozvíjet sec muzu, ale v první rade musím myslet na to prípadné díte, protoze já nemuzu videt deti trpet, a kdybych mela být spatnou matkou a nejakým zpusobem tomu malému ublízit, tak to by mne proste zabilo Takze, jak ríkám, on to muze být aspon v nekterých prípadech slozitý propletenec

Turnovský

Ne, v originále ne, to bych tady i tezko shánela. Ve spanelstine, jako skoro vsecky knízky. Ze zacátku jsem se do toho jaksi tezko dostávala, ale ted uz jsem opustila hrdinovo detství a hlavní hrdina zacíná intrikovat, tak to zacíná nabírat ty správné literární grády!

akomon

Já jsem v deství milovala knízku Reflex od Dicka Francise, kde hlavního hrdinu vychovával dvojice homosexuálu. A stejne je to super jak se dneska vsecko otvírá, onehdá jsem shlédla v TV jakýsi porad, kde rodice nabízí svému pubertálnímu díteti vhodného partnera podle svých predstav (potomek pak muze prijmout nebo odmítnout), a byla tam bisexuální dívenka, a tak jí tatínek vybral chlapecka a maminka holcicku

Vanda

Tak to vidím, ze CR je na tom dobre, tady jsou nekteré regiony úplná dzungle, není treba výjimkou ze zamestnavatel se rozloucí s holkou, která otehotní (v soukromém sektoru). Uz jsem párkrát ruzne tvrde narazila, asi proto jsem tak otrlá.

Po díteti bez tatínka tedka touzí jedna moje kamarádka a nemám z toho moc dobrý pocit; mám dojem, ze se cítí osamelá a zahorklá a chce si tím resit svou momentální depku a frustraci a nemyslí dostatecne na to díte. Nevím

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď
Tučné písmo  Kurzíva  Podtržení  Image Link  URL Link  ... zakázat smajly

Napište číslem součet 3+5

Přihlašujte se s malým počátečním písmenkem.
Příklad: do políčka jméno, napíšete "péťa", přihlásí to nick "Péťa".
» jméno  » Heslo 

Vyplňte prosím jméno. Pokud nejste registrovaný uživatel, napište pouze jméno bez hesla.
Když nenapíšete žádné jméno, doplní se automaticky univerzální "zapomněl/a na jméno".

Astrologické forum / Babinec / Jiřina Prekopová