Domů - Statistika - Registrace - Hledat - | Texty | Galerie | Návod | Zachráněné |Astrologické stránky
Astrologické forum / Babinec / Jiřina Prekopová
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Irena
člen

# Zasláno: 23.12.2010 16:18 
Odpovědět 

Ráda upozorním na dokument,který běží dnes na ČT 2, 21:30 hod.
Mámo, táto obejmi mě.
Jak zacházet a přistupovat k bolesti druhých ale i své.

Jardine
člen

# Zasláno: 23.12.2010 18:40 
Odpovědět 

Ireno, děkuji za upozornění. TV skoro nesledujem, tak nám uniká spousta kvalitních pořadů. Tenhle si ale ujít nenecháme. Knihy jiřiny Prekopové nám hodně pomohly; hlavně kniha "Malý tyran" byla u nás jednoho času bedlivě studována ...

Irena
člen

# Zasláno: 23.12.2010 19:22 
Odpovědět 

Jardine
Tuto techniku mám dost osahanou a vždy a opakovaně jsem překvapena výsledkem. Prostě to funguje. Jen je důležité aby se člověk nenechal stahnout, ovlivnit hraným soucitem.

Dagmar
člen

# Zasláno: 23.12.2010 20:45 
Odpovědět 

Iruš díky

Jardine
člen

# Zasláno: 23.12.2010 22:22  - Změnil/a: Jardine
Odpovědět 

Úžasná ženská.

Nar. 14.10, 1929 v Prostějově.URL

Pavla Aligova
člen

# Zasláno: 24.12.2010 10:18 
Odpovědět 

Jirina Prekopova

http://www.prekopova-pevneobjeti.cz/

Dagmar
člen

# Zasláno: 24.12.2010 11:18 
Odpovědět 

Také jsem se dívala, úžasná žena!

Jardine
člen

# Zasláno: 24.12.2010 12:08 
Odpovědět 

"Vždycky jde o obnovení lásky" ... tuhle větu jsem si z dokumentu zapamatovala a připadá mi, že pasuje na mnoho (ne-li většinu) věcí v životě. V jejím podání to fakt nezní jako klišé ...

virgo63
člen

# Zasláno: 27.12.2010 18:47 
Odpovědět 

Kdo nestíhal koukat v TV, jako já, vyhledala jsem pořad v archivu.
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/410235100021 005-mamo-tato-obejmi-me/

Vanda

# Zasláno: 28.12.2010 11:42 
Odpovědět 

Obdivuhodná paní.
Hodina narození známá není. Velice obtížné denní konstalace a vždycky smekám před člověkem, který je dokáže takto zpracovat.

Vanda

# Zasláno: 28.12.2010 11:43 
Odpovědět 

známá není ? Měl být otazník. I když to spíše bude konstatování. Asik.

Irena
člen

# Zasláno: 28.12.2010 17:48 
Odpovědět 

virgo63
Kristýnko děkuji.
Snažila jsem se dát odkaz na ,,ivysílání"ono né a né se mi to podařit.

Julie

# Zasláno: 18.2.2011 12:46 
Odpovědět 

Obnovení lásky?? Zlomení a podrobení dítěte..to je ten pravý výraz!!

Ireno, funguje to?? Lituji Vašich dětí... Sama mám autistické dítě, udělat mu to, co dělala matka pod taktovkou J.P. v dokumentu "zabiji ho"..

Jardine
člen

# Zasláno: 18.2.2011 23:19  - Změnil/a: Jardine
Odpovědět 

Julie

Víte, já sama nevěřím v nějakou samospasitelnou metodu. Pevné objetí je velmi účinným, ale patrně nikoli univerzálním řešením. Ne každému dítěti bude sedět; prostě každé děcko je jiné; znám i taková, kterým je fyzické objetí vyloženě nepříjemné. U nás fyzický kontakt boduje, ale je mi jasné, že tomu tak nemusí být všude.

Zlata
člen

# Zasláno: 19.2.2011 17:34 
Odpovědět 

Jardine

Tak to máš pravdu. Zrovna já patřím k těm typům co fyzický kontakt nesnáší. Kdyby mě někdo pevně obejmul, tak jsem schopná ho zmlátit do bezvědomí jen aby mě pustil. Neumím si představit co by to se mnou udělalo v útlém dětství, kdy bych nebyla schopna se silnějšímu dospělému ubránit.

Julie

# Zasláno: 19.2.2011 18:31 
Odpovědět 

Ano, i my se doma objímáme, ale s metodou pevného objetí to nemá nic společného. Respektuji své děti, neomezuji..pokud chtějí obejmout přijdou, jinak je do ničeho nenutím..
http://www.facebook.com/home.php?#!/rikame.ne.mpo velice zajímavá stránka!! Zjistila jsem tam takové věci o TPO, že je mi až do pláče Pí Prekopová je žačkou M.Welch..která je v USA i trestaná, protože při praktikování této terapie jsou prokázaná úmrtí dětí. Věděly jste, že objetí může trvat i 4 hodiny, že se dítě, které se brání balí do deky a podráží se mu nohy, že se dítě nenechá odejít na wc?, Je to smutné, moc smutné, čemu se dnes podle terapeutky říká láska

Jardine
člen

# Zasláno: 20.2.2011 11:28  - Změnil/a: Jardine
Odpovědět 

Zlata

Jojo, jsou děti mazlivé a nemazlivé, a podle mě to ani nemusí souviset s tím, jak se chovají rodiče. Jedna moje kamarádka-Býkyně pracuje v mateřském centru a děti miluje. Její první synek byl dítě chtěné a milované ... a přesto se od narození bránil dotyku, objetí; z náruče se vždy vysmekl a v šátku nevydržel ani pár vteřin. Kámoška to nelámala přes koleno a vzala ho, jak je. Kluk je trochu technokrat, miluje kabely, eletroniku a je neskutečně manuálně šikovný; prospívá i ve školce. Jen prostě nestojí o fyzický kontakt. Za dva roky se jim narodil druhý kluk, a to je naprostý mazlík. Stejní rodiče, stejné prostředí ...

ashtangi
člen

# Zasláno: 8.8.2011 13:04 
Odpovědět 

Tady rozhovor s ní:

http://ona.idnes.cz/muzi-degeneruji-tvrdi-vehlasna -psycholozka-jirina-prekopova-puj-/spolecnost.aspx ?c=A110726_135655_spolecnost_jup

Osobne se ale priznám, ze na mne její názory nepusobí nic moc

Turnovský

# Zasláno: 8.8.2011 13:29 
Odpovědět 

je to moc pěkný politicky zcela nekorektní a moudrý rozhovor

Jardine
člen

# Zasláno: 8.8.2011 13:45  - Změnil/a: Jardine
Odpovědět 

A vidím svoji úlohu v tom, abych svými silami, které mi zbývají, přispěla k humanizaci lidí

Pravda, někdy trochu silná slova ...

Ne se vším souhlasím (třeba s těma chlapama mi to přijde malinko vedle), ale jinak spousta názorů jde k jádru věci.

třeba tohle mě oslovilo

Vytrácí se obětavost pro děti. Jakmile se děti začnou přirozeně ptát A proč? A proč?, tak matky znervózní a odhánějí je. Ještě něco bych ráda podotkla. Nevím, jestli je to u vás tak markantní jako v Německu, ale tam se rozevírají nůžky: na jedné straně jsou zanedbané, osamocené děti, na druhé straně dítka pěstovaná k vrcholovým výkonům, a tyto děti nemohou být samy sebou, protože musí plnit spoustu přání a nároků.

Ale myslím, že u nás je to o kapánek lepší než směrem na Západ ...

Turnovský

# Zasláno: 8.8.2011 13:56 
Odpovědět 

je to něco jiného než hysterické řvaní aktivit alá DOST

prostě biologie je biologie a kultur a kluturní vzorce jsou kulturní vzorce. Jak se s nimi popasujeme je věc, každého z nás.

To že něco toleruji (homosexualitu např.) , neznamená, že to je nebo musí být rovnocenné biologicky zakotvenému faktu heterosexuality. Je to prostě jinakost a jinakost není rovnocennost.

řada názorů tzv. postmoderních vznikla jako produkt hledání, kdy začala mocenská manipulace jinakosti, jangovský přístup k jinakosti: potlačování jinakosti, nebo naopak protěžování jinakosti.

Je tu v sázce osud naší civilizace a nějaké masochistické odsuzování naší civilizace a kulury je něco co ostatní civilizace a kultury neznají. Indiáni milují svoji kulturu narozdíl od ubrečených newagerů.

Jardine
člen

# Zasláno: 8.8.2011 14:15  - Změnil/a: Jardine
Odpovědět 

Mně šlo ve vztahu k mužům o tohle

Navíc mužská role v rodinách ustupuje. Muži dneska bývají v manželstvích daleko servilnější, než bývali jejich předchůdci. Přibývá mužů, kteří dělají domácí práce,

S tím bych fakt nesouhlasila. Co si vzpomínám za dob dětství, tak jsme svoje tatínky často znali spíše z pozdních příchodů z pohostinství, víkendových odchodů na ryby, na vandr jiné chlapské akce ... rodina mohem méně fungovala jako celek; táta byl dost nedostupná osoba (a určitě jsem to tak neměla sama), přestože času bylo poměrně dost. Dnes se stačí podívat do jakéhokoli parku či hřiště a je vidět, že muži jsou rozvoje dětí zapojeni intenzivněji, společně tráveného času je víc. Myslím, že to není na škodu věci, a neviděla bych v tom zrovna servilnost.

ashtangi
člen

# Zasláno: 8.8.2011 14:24 
Odpovědět 

Nevím, já i presto, ze v dílcích vecech musím souhlasit (logicky, protoze paní neríká nic nového pod sluncem), tak tech duch co z toho celého jde mi není príjemný. Nejvíc mne asi dostala tím, ze celou dobu docela ostre vystupuje po lidech co deti nemají nebo jich mají málo a po egocentriských babách apod., a pak z ní na záver vypadne, ze deti nemá a ze je to tak v podstate lepsí, protoze se aspon mohla venovat naplno své profesi (a to detem deti sama nemaje ) No tak co si z toho já chudák mám vybrat? Proste to pro mne asi nejak není nebo co

ashtangi
člen

# Zasláno: 8.8.2011 14:25  - Změnil/a: ashtangi
Odpovědět 

Jardine

Přibývá mužů, kteří dělají domácí práce

Ideál paní mozná je, aby manzel po príchodu domu sejmul remen a serezal ji nebo co

Jardine
člen

# Zasláno: 8.8.2011 14:32  - Změnil/a: Jardine
Odpovědět 

ashtangi

Já myslím, že absence dětí u ní byla ryze nedobrovolná a naopak mám pocit, že ji to celoživotně trápí navzdory těm kariérním výhodám. Možná právě ta nenaplněná touha mít děti u ní působuje tu určitou netoleranci vůči ženám které po dětech netouží. (Sama musím po pěti letech mateřské říct, že jsem nikdy nebyla k vůči "nemateřským" ženám chápavější než teď )

Jinak souhlasím, že z rozhovoru jsou cítit silné emoce, ba jakási nabroušenost, ale zas lepší tohle, než nemastné neslané chození okolo horké kaše ...

Turnovský

# Zasláno: 8.8.2011 14:36 
Odpovědět 

ashtangi

to přece není pravda

ashtangi
člen

# Zasláno: 8.8.2011 14:36 
Odpovědět 

Jinak souhlasím, že z rozhovoru jsou cítit silné emoce, ba jakási nabroušenost, ale zas lepší tohle, než nemastné neslané chození okolo horké kaše

No já práve asi potrebuju neco neznejsího, zenstejsího

ashtangi
člen

# Zasláno: 8.8.2011 14:37 
Odpovědět 

Turnovský

Co není pravda? To, ze nejede po lidech co nemají deti? Vzdyt kvuli nim degenerují národy, jasne to ríká.

hanka
člen

# Zasláno: 8.8.2011 14:51 
Odpovědět 

Mě zase zaujalo, že co Turci nedokázali válečnými taženími, dokáží svojí životaschopnou plodností a smyslem pro rodinu (Gastarbajtři), tedy postupně vytlačit a porodností převálcovat Němce, kteří jaksi spontánně z konzumní lenosti, a díky tomu také neplodnosti, vymřou sami.
Heh - připomíná mi to jiné rčení ondyno známé u nás, že co nedokázali Němci za Hitlera - dobýt Východní Evropu - to dokáží díky svojí ekonomické síle, a to mírumilovně. To už ovšem taky dávno neplatí, jakmile se marka převlékla za euro, už to zdaleka není, co to bývalo, pokud se ovšem nevrátí zase zpět staré měny.
Jinak paní má do značné míry pravdu - baby jsou v zásadě líné rodit a starat se, a chlapi se zase nechtějí ženit a vázat se. Už dlouho říkám, že západní civilizace vychcípá sama, netřeba islamistických teroristů.

Turnovský

# Zasláno: 8.8.2011 15:24 
Odpovědět 

ashtangi

nejde přece o to, že lidé nemají děti, ale o důvody, proč je namají, Čtěme prosím pečlivěji.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď
Tučné písmo  Kurzíva  Podtržení  Image Link  URL Link  ... zakázat smajly

Napište číslem součet 3+5

Přihlašujte se s malým počátečním písmenkem.
Příklad: do políčka jméno, napíšete "péťa", přihlásí to nick "Péťa".
» jméno  » Heslo 

Vyplňte prosím jméno. Pokud nejste registrovaný uživatel, napište pouze jméno bez hesla.
Když nenapíšete žádné jméno, doplní se automaticky univerzální "zapomněl/a na jméno".

Astrologické forum / Babinec / Jiřina Prekopová