Domů - Statistika - Registrace - Hledat - | Texty | Galerie | Návod | Zachráněné |Astrologické stránky
Astrologické forum / Rozbory horoskopů / Sociální fóbie
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Markéta
člen

# Zasláno: 25.5.2008 18:49  - Změnil/a: Markéta
Odpovědět 

Měli jste klienta s touto poruchou? Zajímalo by mě, zda se dá v horoskopu najít něco, co by naznačovalo něco podobného.
Mám kolegu s takovou sociální úzkostí, která mu nedovoluje se zúčastňovat běžných spol. akcí, apod.
Zajímalo by mě, jestli bych tam něco z toho našla. Mám takové tipy, které by se daly dohledat, ale samotnou by mě to při pohledu na jeho horoskop nenapadlo...

Pavla Aligova
člen

# Zasláno: 25.5.2008 19:15 
Odpovědět 

Marketa

Jakym zpusobem jej trestali rodice?

Planety na sestupnem uzlu?

Napetove aspekty k Plutu nebo Jupiteru?

Nemas tu fobii nahodou ty sama?

Markéta
člen

# Zasláno: 25.5.2008 21:02 
Odpovědět 

Jakým způsobem ho trestali rodiče?
To fakt nevím.

Planety na sestupném uzlu?
Žádné.

Napěťové aspekty k Plutu nebo Jupiteru?
Pluto poškozeno kvadrátem Marse a Saturna. Že by tudy vedla cesta?
Jupiter má všechny aspekty, krom konjunkce.

Proč Pluto a Jupiter? Sázela jsem spíš na Merkur, 3. dům (komunikace), 11. dům (společnost), a Lunu.

Věra
člen

# Zasláno: 25.5.2008 22:04 
Odpovědět 

Znám dvě ženy, které trpí touto poruchou, jedné zahynuli rodiče za války v táboře, ona pocítila jisté tlaky jako jejich potomek v letech pozdějších.
Při návratech do minulosti, bylo řečeno, že trpí tímto v důsledku toho, co si kdysi prožila podobně jako rodiče. Nemůže chodit nikam sama, neusále doprovod i na dálnici, pokud jede autem, doprovází jí někdo nebo i jiné auto.

Jiná žena o trochu starší, trpí tímto, pro příkrost a asociální chování otce
v rodině, což došlo tak daleko, že věznil ženu v temném pokoji se zatlučenými okny, o hladu a děti jí nosily jídlo potají v rukávu. Prostředí plné strachu a stresů, smutný osud. Tato paní nedojde ani do práce, nadřízený jí vozí do práce a zpět.
Někde mám oba horoskopy, ale ne po ruce ...

Zlata
člen

# Zasláno: 26.5.2008 07:58 
Odpovědět 

Věra

Mám prosbu. Mohla bys mi ta data poslat mailem, eventuelně k tomu stručně něco připsat? Taky by mě zajímalo kde to hledat. Moc děkuju.

Poustevnice
člen

# Zasláno: 26.5.2008 07:59 
Odpovědět 

Dobrý den,
mohu Ti poslat nějaká data, tak jestli máš zájem, tak se mi ozvi na mail.

Věra
člen

# Zasláno: 26.5.2008 11:30 
Odpovědět 

Zlata
Zlato ráda, jedno je kompletní a jedno bez času ale problém, budu z dosahu pár dní a teď to nemohu hledat, stačí jindy, pomůže to i pak, nejde o akutní věc, viď? Pak se ozvu a pošlu.

Zlata
člen

# Zasláno: 26.5.2008 11:48 
Odpovědět 

Věra

Nevadí, žádný takový radix nevlastním a chci to pro studijní účely.

dobramysl
člen

# Zasláno: 26.5.2008 16:16 
Odpovědět 

Já bych šla navštívit psychologa či psychiatra...nebo kineziologa...prostě někoho, kdo vás umí vrátit životem zpět, najít bloky, znovu prožít to, co nám naše potíže způsobilo...pomocí astrologie či numerologie tu dobu najít můžete, ale jak jeho problém odstraníte? Přece mu vadí, že není "schopen" se zúčastňovat běžných společenských akcí a určitě by chtěl...

zapomněl/a
na jméno

# Zasláno: 26.5.2008 16:26 
Odpovědět 

On po mě nechce pomoc.
Já jen hledám v horoskopu různých lidí některé výrazné rysy, které o nich vím.

Markéta
člen

# Zasláno: 26.5.2008 16:28 
Odpovědět 

To jsem byla já.
Jsem v internetové kavárně a neuvědomila jsem si, že tento počítač nezná můj nick a heslo.

Verunka
člen

# Zasláno: 26.5.2008 17:53 
Odpovědět 

..Pravidelně si kupuju časopis,, Moje psychologie" a tuhle tam o sociální fobii něco bylo a bylo to docela zajímavý....Já si myslím, že tato nemoc vzniká při silným emočním zážitku, který se prý dá snadno ostranit...bud medikamenty nebo terapiii....zkusila bych arteterapii....nebo skupinovou terapii.....

Člověk při tomto onemocnění je taky i trošku paranoidní..má pocit, že ho všichni pozorují, bojí se lidi, ale především se bojí sám sebe......Objevují se pocity méněcennosti, chybí sebedůvěra..hodně času tráví v izolacii.....jak od rodiny tak i od přátel.............

Věra
člen

# Zasláno: 26.5.2008 21:28 
Odpovědět 

Verunka
Verunko, potvrzuji jedna z těch žen je i Štír a sedí to na ni velice přesně.
Současně má hluboký vhled do lidí. Ale i jiní v její blízkosti pociťují jakousi zvláštní tíseň a oscilaci nevědoméhon nepřátelství, zvláštní závan temných hlubin. Snad i proto, že vidí, co jiní nevnímají.Roky musí léky ale myslím, že rozpouští i jiným neptunským výrobkem.

Dana A
člen

# Zasláno: 26.5.2008 21:49 
Odpovědět 

Pluto má taky hluboký vhled do lidí..jiní v jeho blízkosti pociťují jakousi zvláštní tíseň a oscilaci nevědomého nepřátelství, zvláštní závan temných hlubin...tím, jak byl nedobrovolně odstrčený a vyfasoval říši v podsvětí, je divné, že po nějaké době taky netrpěl sociální fobií..
Sociální jsou ryby, 12.dům, potažmo Neptun/Jupiter, fobie Neptun/Saturn..si myslím..

Věra
člen

# Zasláno: 26.5.2008 22:36 
Odpovědět 

Dana A
Zdravím Dano, to je zajímavé, musím se na to zaměřit, znám hodně lidí
s Netun/Saturn, a hlavně konj. ve Vahách a jsou velmi společenští, ale mohou to třeba vynahradit jiné planety a tíseň tam být může skrytě, žeby kvadr. a opo. - je to podnět...

Kveta
člen

# Zasláno: 26.5.2008 22:38 
Odpovědět 

Taky bych fobie viděla spíš v tom 12.domě. Samozřejmě podle planet a aspektace.

Danuš, ty to budeš mít v malíku, jaký je rozdíl mezi fobií a paranoí?

Dagmar
člen

# Zasláno: 26.5.2008 23:38  - Změnil/a: Dagmar
Odpovědět 

Kveta
Sice nejsem Danuš - ale fobií může být cokoliv od fobie na pavouky, přes neschopnost vlézt na velké prostory, nebo klaustrofobie s kterou mám potíže já.

Při paranoie si člově může myslet, že je pronásledován, že mu někdo může ublížit - pouze jemu, nebo může být posedlý žárlivostí, nebo si může myslet že je objektem nějakého ovládání třeba mimozemskými silami, že mu někdo "v hlavě" říká co má dělat,..atd
Rozdělila bych to tak, že při paranoie je ta záležitost soustředěna na něho samého, kdežto při fobiích se to týká člověka v kontaktu s něčím, co mu působí nezvladatelné problémy.

Ale kde to hledat v horoskopu nevím, a spíše bych se domnívala, že to tam snad nalézt nelze.

Při sociální fobii, možná bych se podívala na Saturn, jestli nemá nějakou spojitost z druhými lidmi - vycházím z toho, že tak jak mám postavený Saturn já - může znamenat problémy s cestováním, které se dějí většinou v uzavřených malých prostorech...ale zase bych v tom nehledala pravidlo.
Protože můj strach z malých prostor vznikl při porodu, kdy jsem uvízla v por. cestách. Také Štír na asc. který o podobných potížích při porodu může hovořit.

Takže souvislosti ze soc. fobií určitě mají začátekl v něčem nepříjemném, co člověk nezpracoval.
Uvádí se že počátky jsou ve výchově - jak se správně Pavla ptala - a jedná se o pocit vlastní hodnoty, negativní hodnocení sám sebe a pocitlásky sám k sobě.
V každém případě to chce psychoterapii, jak zde již někdo psal, eventuelně bych začala třeba kineziologií.

Irena
člen

# Zasláno: 27.5.2008 01:58 
Odpovědět 

Kveta
Taky nejsem Danuš ale ponocuji a tak si dovolím.
Dobrá otázka na zamyšlení. Jen kousek připíšu.
V horoskopu nevím a myslím,že to vyhodnocuje život sám jak naložíme s tím co nás potká.
Rozdíl mezi fobii a paranoou je velký každá vzniká z jiné příčiny.

Paranoa je vlastně psychóza její podstatou je blud. Je ztracen kontakt s realitou kdy chybí vědomí a vnímání té nemoci. Nemám na mysli paranoidní schizofrenii tam jde ještě o něco jiného.
Paranoa nemá kořen,nemá konkrétní situaci která by se autenticky stala.

Fobie - úzkosti,chorobný strach, který má příčinu,subjekt,vzniká z konkrétního prožitku v minulosti, má kořen.
Lze ho často vysledovat, protože se stal. Možná někdy někde v dětství a nebo má hlubší kořen v minulých životech. Tento vryp se může nést jako vědomě nezpracovaný strach, který má mnoho forem.

Kveta
člen

# Zasláno: 27.5.2008 07:41 
Odpovědět 

Dagmar,Irena
Děkuju za vysvětlení. Někdy u lidí dochází k záměně těchto pojmů, tak jsem si to potřebovala ujasnit.

hanka
člen

# Zasláno: 27.5.2008 09:04 
Odpovědět 

Onen chlapec či muž, který trpí onou "sociální fóbií", jak píšete, Markéto,
se nezúčastňuje společných akcí a je zdrženlivý v kontaktech, protože má především strach z hodnocení vlastní osoby jinými. Nebudu rozebírat původ a příčiny, to je jeho věc, zvlášť když se na to neptá on sám, ale chcete-li jej tohoto sevření aspoň trochu zbavit, chvalte a obdivujte upřímně vše to, co se Vám na něm líbí, co udělal, co řekl, pokud něco ke chválení a obdivu je, samozřejmě. Nehovořím o pochlebování, to by ihned poznal a ještě víc by zkrunýřovatěl. Je to taky o empatii Vaší, Markéto, a jeho kolegů či přátel, protože tento pán má zajisté subjektivně intenzivní pocity, co se mu zdařilo, a co nikoliv. Když vycítíte, co on sám považuje za hodnotné a povedené, co by sám na sobě ocenil, a Vy či kolegové to vyhmátnete a oceníte, může nastat pomalá cesta k roztávání a budování sebedůvěry tohoto muže.

Markéta
člen

# Zasláno: 27.5.2008 13:37 
Odpovědět 

Kolega se na mě neobrátil o pomoc, je to dobrý kamarád, a ve styku se známými lidmi (v práci, v rodině) nemá problém. Co prožívá v sobě, to ví jen on sám. Mně se jeví normálně, jen vím, že má určitá "omezení", přes která se nemůže přenést. Nechtěla jsem rozebírat jeho povahu, je to astrologické fórum, proto jsem chtěla slyšet nějaké astrol. indicie, co by k tomu v horoskopu mohlo směřovat.
Děkuji za ně, zaměřím se na to, postuduji.
K nějakému výsledku ve smyslu statistiky se samozřejmě nedoberu, na to bych musela mít více vzorků.
Možná ing. AB by mohl něco mít, on je přes ty statistiky.

Pavla Aligova
člen

# Zasláno: 27.5.2008 15:48 
Odpovědět 

Ahoj

Já bych fóbie dala do uzlíčku z názvem: zlomená osobnost.

Prosím nic netvrdím jen se zamýšlím.

Pluto v napětí k Marsu ( Saturn) a Luně se často vyskytují u lidí, kterým byla v dětství nekompromisně lámaná osobnost. Tito lidé mají většinou tak nízké sebevědomí, že je to jakoby otevřená branka k různým duševním poruchám. Jen ty nejsilnější osobnosti jsou schopny se z toho dostat.

Je nutné však rozlišovat aspekty Pluto/ Mars a Pluto/ Luna.

Pluto/ Mars je často spojené s tělesným týráním, Pluto/ Luna s vydíráním emocionálním. Rozdělit však tělesné bití ( Mars) od emocionálního poškození ( Luna) je samozřejmě nesmysl. Prolíná se to.

Je nutné, aby postižený jedinec bezpodmínečně vyhledal profesionální terapeutickou pomoc. Hodně lidí však sahá po alkoholu předtím než se začnou zajímat o možnosti skutečné léčby.

Poznala jsem takových pár utýraných duší a tehdy jsem se nemohla smířit s tím, že jsem bezmocná a nemohu pomoci. Dokonce jsem to tehdy i obrečela. Dnes jsem pochopila, že pomoc existuje, ale dotyčný musi na sobě intenzívně pracovat pod dohledem terapeuta. Stačí opravdu jen chtít a polovina problému je zachráněna. Dotyčný musí však CHTIT!

Markéta
člen

# Zasláno: 27.5.2008 18:09 
Odpovědět 

Pluto v napětí k Marsu ( Saturn) a Luně se často vyskytují u lidí, kterým byla v dětství nekompromisně lámaná osobnost. Tito lidé mají většinou tak nízké sebevědomí, že je to jakoby otevřená branka k různým duševním poruchám. Jen ty nejsilnější osobnosti jsou schopny se z toho dostat.

Je nutné však rozlišovat aspekty Pluto/ Mars a Pluto/ Luna.

Pluto/ Mars je často spojené s tělesným týráním, Pluto/ Luna s vydíráním emocionálním. Rozdělit však tělesné bití ( Mars) od emocionálního poškození ( Luna) je samozřejmě nesmysl. Prolíná se to.

A to je velmi zajímavé.
Problémem bývá, že třeba zrovna ten kvadrát Mars, Saturn na Pluto, trval několik měsíců, takže to má fůra lidí, a jistě všichni nemají stejný problém. Ale ve spojení s pobouchanou Lunou...to jo, to mi zní inspirativně. Děkuji.

Pavla Aligova
člen

# Zasláno: 27.5.2008 18:54 
Odpovědět 

Marketa

Nekoncentruj se pouze na jednoznačné aspekty. Ono třeba takové znamení Štíra ( panovník Pluto) ve 4.domě ( panovnice Luna a Lilith) má také skrytou výpovědní hodnotu o určitém stupni násilí v rodině.

Možná se ti to bude zdát přehnané, ale pro mně je duševním násilím i to, pokud dítě nutíš nosit ze školy pouze jedničky. Je to manipulace ( Pluto) s emocionální ( Luna) závislostí dítěte na rodiči.

Markéta
člen

# Zasláno: 27.5.2008 19:31  - Změnil/a: Markéta
Odpovědět 

...Pokračuji přihlášená (já se to snad nenaučím)
.Štír a pluto....velcí tajemní, pro mě Slunečného Býčka takřka nepochopitelní.
Dokážu je intelektuálně popsat, pochopit, ale nedokážu se do nich skutečně vcítit. Bojím se jich.

Dagmar
člen

# Zasláno: 27.5.2008 22:36 
Odpovědět 

Markéta
No jo, ale ty je budeš muset poznat - a jestli ne, budou ti přicházet v lidech kolem tebe - je to přece opoziční znamení. Kam ti spadá Štír a Pluto?

Markéta
člen

# Zasláno: 28.5.2008 06:26 
Odpovědět 

To už se děje, neustále se setkávám se Štírovskými lidmi. Já je mám ráda. Hlavně chlapy. ženy mi zůstávájí stále trochu jaksi neprohlédnutelné, neproniknutelné.
Já mám Štíra na hrotu 5. domu a Pluta ve 3. domě.

Pavla Aligova
člen

# Zasláno: 28.5.2008 15:59 
Odpovědět 

Marketa

Před pár lety jsem byla v takové jedné speciální skupině. Vedla to diplomovaná astroložka a mě tehdy jako novopečené astroložce teklo mlíko po bradě.

Ta žena ( vedoucí skupiny) absolvovala rovněž parapsychologickou školu v Bernu. Tehdy mi řekla, že studium astrologie je startovacím ( nejnižším) stupínkem k universálním pravdám. Já jsem si řekla...uf! Dneska vím, že měla pravdu.

Proč si to myslím? Protože máš pravdu i ty Markéto. Ovládat význam planet, aspektů atd. teoreticky je jedna věc, Být s nimi však ve spojení je úplně o něčem jiném. Jednou tě to teoretické omílání přestane bavit a ty zjistíš, že chceš někam jinam, do jiné roviny vědomí. Počátek je v astrologii a postup, rozvoj osobnosti tě povede ještě někam jinam. Je to úžasná cesta plná vzletů a pádů.

Najednou je všechno jinak, ty se dívaš na dění kolem sebe zcela jiným měřítkem důležitosti. Vnímáš svoji vlastní božskou důležitost, jsi schopna vzít odstup od mnoha v minulosti důležitých věcí a lidí. Tví rodiče se pro tebe stanou například takové veselé ( nebo smutné ) figurky, které si to šinou na šachovnici svého ( nikoli tvého!) života a už ti nejsou schopni dát šach- mat.

Pochopíš, že ti v životě už nemůže nikdo dělat stres, pouze ty sama, jelikož jsi neoddělitelnou časti Universa. Ty jsi Venuše, Luna, Mars, Pluto....

Máš Pluta ve 3.domě a Štír v pátém? Paráda! Nauč se ( 3.dům) žít tvé erotické ( 5. dům) touhy. Chlapi se tě budou bát, jelikož budou vnímat tvoji intelektuální i erotickou převahu. Není to jednoduchá záležitost, jelikož se ti budou snažit namluvit ( manipulovat s tebou), že problém je na tvé straně. Budou se snažit tě dostat pod jejich ( Pluto) kontrolu ( zneužívat tě).

Ideální zaměstnání pro tebe: sexuální pedagog ( poradce). Kamarádka to studovala a moc se jí to líbilo.

Iva
člen

# Zasláno: 28.5.2008 16:06  - Změnil/a: Iva
Odpovědět 

já bych jen dodala Pavlo, že těmi závěrečnými odstavci jsi přeci jen ukázala, že ta astrologie pořád k něčemu je
Viz jak díky ní jsi pěkně na základě umístění planet mohla poradit, nasměrovat - žádné jen teoretické omílání

Markéta
člen

# Zasláno: 28.5.2008 16:37 
Odpovědět 

Pavlo A.,
No, hezký.
Důvod k zamyšlení.
Ano, už 7 let se plácám mezi planetami, znameními, aspekty. A neumím se na to podívat shora. Nemám nadhled, celkový pohled. Nimrám se v detailech.
A co se týče sexuální učitelky:
Když já jsem taková slušná a cudná , a romantická
Luna v Panně, Venuše v Rybách, já moc s těmi chlapy nenadělám, mně nějak stačí ten jeden.
Ale co, půlka života za mnou, třeba ještě něco přijde.

Jinak vím, vím moc dobře, jakou máš pravdu v tom, že astrologie je jen začátek. Ano, já ráda odkrývám aspoň ten cípek, a nemusím hned vidět všechno. Musím být trpělivá.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď
Tučné písmo  Kurzíva  Podtržení  Image Link  URL Link  ... zakázat smajly

Napište číslem součet 3+5

Přihlašujte se s malým počátečním písmenkem.
Příklad: do políčka jméno, napíšete "péťa", přihlásí to nick "Péťa".
» jméno  » Heslo 

Vyplňte prosím jméno. Pokud nejste registrovaný uživatel, napište pouze jméno bez hesla.
Když nenapíšete žádné jméno, doplní se automaticky univerzální "zapomněl/a na jméno".

Astrologické forum / Rozbory horoskopů / Sociální fóbie