Domů - Statistika - Registrace - Hledat - | Texty | Galerie | Návod | Zachráněné |Astrologické stránky
Astrologické forum / Astrologie / Neptun 4 dům
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
Majda



# Zasláno: 20.8.2011 22:38 
Odpovědět 


Krásný večer, neteř má Neptun ve 4 domě. Máte někdo zkušenosti s tímto postavením?

Pavla Aligova
člen


# Zasláno: 21.8.2011 12:14 
Odpovědět 


Majda

Zdravím Majdo, já mám s tímto postavením zkušenost téměř 47 let. Vaše neteř si bude muset uklidit v rodinných tajemstvích, které zatěžují celý, rodinný systém. Rodinná minulost je nejasná a Vaše neteř nebude mít možnost zapustit kořeny a vyživovat se, brát sílu v místě, kde žije. Je třeba se poohlédnout, kdo nezavlažoval rodinný systém, tradice, vztahy, kdo byl zamlčen, ztratil se...

Vodítkem k řešení je samozřejmě celý horoskop.

Irena
člen


# Zasláno: 21.8.2011 12:48 
Odpovědět 


Majda
Nezapomeňte na osu IC -MC. V jakém znamení je hrot 4 domu a kde je planeta,která zastupuje toto znamení a její aspekty.

virgo63
člen


# Zasláno: 21.8.2011 21:20 
Odpovědět 


Majda
Taky jej mám ve 4. domě, ale na rozdíl od Pavly nemohu říct, že by naše rodinná minulost byla nejasná Kořeny jsem zapustila naprosto pevné a místo (i široká rodina) mi dodává síly, že bych opravdu neměnila!

Mějte se pěkně Majdo a horoskopem si hlavu nelamte.

Majda



# Zasláno: 21.8.2011 21:30 
Odpovědět 


Krásný večer, s dovolením dávám data 9.7.2007 14.18 . Neptun je ve Vodnáři

Pavla Aligova
člen


# Zasláno: 21.8.2011 21:34 
Odpovědět 


virgo63
Mějte se pěkně Majdo a horoskopem si hlavu nelamte.

Prokristapána...a to jsme na astrologickém fóru, aby si lidi přišli právě pro tuto odpověď.

Majda



# Zasláno: 21.8.2011 21:37 
Odpovědět 


Hlavu si nelámu, jen mě astrologie zajímá a pomalu po malých krůčcích se učím a učím a proto ten dotaz

virgo63
člen


# Zasláno: 21.8.2011 22:07 
Odpovědět 


Pavla Aligova
Protože tuším, jak některé lidi mohou ovlivnit různá podobná prohlášení, proto jsem chtěla naznačit, že astrologie není neomylná.

Majda
Tak jo, ať Vám astrologie přinese to, co očekáváte.

Vanda



# Zasláno: 22.8.2011 08:59 
Odpovědět 


Majdo,
z jednoho Neptuna ve IV. domě se dá usoudit pouze to, že záležitosti rodiny, bydlení, domova, rodičů a společenského postavení budou nějak neptunsky podbarvené. Ale Neptun má mnoho podob a je jedním ze střípků mozaiky.

IV. dům dále ovlivňuje vždy Luna, její postavení a aspektace v radixu, vládce znamení na hrotu IV. domu - u vás zřejmě Uran a jeho postavení a aspektace v radixu, dobré je koukat na aspekty do IV. domu od všech planet, na vazby vládce IV. a X. domu, na aspektaci os, na planety v X. domě a jejich postavení a vazby.

Vanda



# Zasláno: 22.8.2011 09:32 
Odpovědět 


K Pavlinému názoru bych jenom podotkla, že vybrala pouze jednu z možných variant, a to ještě jenom negativní. Tak planety nefungují, a vůbec už ne vytržené z kontextu celého radixu.

Co se nejasné minulosti atd. týče: nějakou minulost máme všichni, a v každé rodině jsou i nejasnosti, věci obtížné a podobně. Při množství lidí a předků to ani jinak nejde. Je na to krásné podobenství v budhismu. Za Budhou přišla zdrcená mladá maminka, že jí umřelo dítě, a když on může činit zázraky, ať ho oživí. Budha řekl dobře, ale k tomu rituálu potřebuji, abys ve městě našla a přivedla někoho z nějakého domu, kde nikdo neumřel. Žena obešla všechny domy ve městě, a nenašla jediný, kde by někdo neumřel. Pochopila, co jí Budha chtěl sdělit, a stala se jeho žačkou.

S námi je to podobně. Naši předkové žili, jak uměli, a často jak neuměli. Ale je vždycky důležité si uvědomit, že v rámci svých znalostí a zkušenosti jinak neuměli. Proto je důležité myslet na ně s láskou, vděčností a odpuštěním. Potom pro vás rodinná tradice může být zdrojem velké vnitřní síly a milosti, netáhnete dál rodinné dluhy a můžete čerpat z toho, co je v ní dobré, a je vcelku jedno, jaká byla.

Pavla Aligova
člen


# Zasláno: 22.8.2011 18:21 
Odpovědět 


Majda

Po shlédnutí radixu musím potvrdit, co jsem napsala na začátku. Zvláštní rodinné vztahy a vztahy vůbec. Místo narození jsem vzala Znojmo.
Můžeme samozřejmě zůstat u teorie a významu Neptuna ve 4.domě všeobecně, jak psala Vanda.
Naši přeci to dělali jak nejlépe uměli? To je sporná výpověď, která vede k zavírání očí před důležitými skutečnostmi, které se dají vyčíst z radixu a jsou podstatné jako diagnóza a následné řešení či směr další terapie, pokud je nutná.
Samozřemě používáme různé druhy analýz, nejen směrem k systemické astrologii.
Majdo, Vaše neteř je fajn holka s úžasným potencionálem. Doufejme, že nebude rodina upřednostňovat sourozence a poskytne jí stejné možnosti vzdělání. Je schopna zastávat místo, kde se doposud osvědčovali muži. Bude velmi ctižádostivá.
Abych to zde ještě více „rozproudila" dovolím si pochybovat, pokud je prvorozené dítě, že vztah rodičů vydrží, přestože byla počata s velkou radostí obou rodičů. Tatínek je potentní nejen tělesně, ale i duchovně. Hezký horoskop!


Turnovský



# Zasláno: 22.8.2011 22:10 
Odpovědět 


chtěl bych podotknout, že diagnóza má být výslednicí diagnostického pohovoru, v tomto případě astrologicko-poradenského rozhovoru. Máme-li už předem jasný úsudek např, o tom co Neptun ve 4. domě znamená a basta fidli, pak se nejedná o před-úsudek, ale o předsudek. V jednom horoskopu má pozice Neptuna takový význam, v jiném horoskopu makový.
Nedělejme z astrologie klíč k určování hmyzu, mějme na paměti, že astrologie je pomáhající profese a ne nástroj pomsty za nám/námi zkažený život. Nechovejme se jako ta babka, která bušíc do zábradlí ve 2 hodiny v noci, křičela na celý panelák: Když nemůžu spát já, tak nebude spát nikdo!

Vanda



# Zasláno: 23.8.2011 06:40 
Odpovědět 


Pavle,
díky za poslední příspěvek. Velmi jsem váhala, zda Pavle A něco odpovědět na její progńozu, obávala jsem se, že zas jenom rozpoutám negativní emoce a nic z toho. Protože zpochybnit a předstrašit a rozvrtat na třech řádcích v podstatě všechny základní sociální vazby čtyřletého děcka, sourozenecké i rodičovské, to se fakt jeden musí učit hodně dlouho.
Stejně tak k té minulosti. Mě u vás, Pavlo A., chybí pochopení a soucit pro minulost předků, láska a odpuštění. Mám za to, že bez něj je jakékoli přehrabování se v minulosti zbytečným jitřením ran, bez valného užitku. Psina je, že v okamžiku, kdy dojdete k od-puštění a sou-citu, v žádné minulosti se vrtat nepotřebujete. Kdo by se taky zabýval vodou ve vaně, která už tam není.

Majda



# Zasláno: 23.8.2011 08:27 
Odpovědět 


Děkuji za všechny odpovědi
Vando, chápu co píšete a co mi tím chcete říct, moc krásně napsané ........
Pavlo, děkuji, že jste se na data podívala,ale jen nevím, zda tuto odpověď můžu ukázat i matce, která mě požádala o zadání dotazu, myslím, že bych ji opravdu dost vystrašila. Možná kdyby tam bylo... může se stát, že se vztah rodičů rozpadne, neupřednostňují rodiče sourozence? Ale i tak děkuji, vím, doufám, že jste nechtěla někoho strašit....

Vanda



# Zasláno: 23.8.2011 09:55 
Odpovědět 


Ono s tím rozpadem vztahu rodičů nebude tak žhavé, radix v tomto směru příliš velké problémy neukazuje. Vy jste Majdo neuvedla místo narození, ale v rámci ČR má ta malá hroty IV. - X. domu v fixních znameních Lva a Vodnáře, a fixní se jim říká díky tomu, že je mají tendenci fixovat. Vládci obou znamení Slunce a Uran jsou ve vzájemném aplikačním trigonu s orbisem dvou stupňů, což napovídá o splavném vztahu rodičů na dítě a zázemí a rodiny na společenskou kariéru. Luna přirozený vládce IV. domu opět stojí v pevném znamení Býka, se Sluncem je ve slabém sextilu a v každém ppřípadě je silná díky postavení v Býku. Tj. opět ukazuje na stabilní a pevné rodinné zázemí. Konjunkce s Marsem ji aktivuje a může činit emoce aktivnější, ale v Býku má navrch Luna. Přetahování v oblasti rodičů je vidět pouze v opozici Saturn +Venuše oproti Neptunovi. Venuše je pravdepodobně vládcem AS, proto je toto postavení důležité. Ukazuje na snahu nějak vyniknout, kterou může podporovat a možná i tlačit jeden z rodičů, spíše otec, řekla bych. V každém případě, jakmile bývá Saturn v opozici na nějakou planetu na ose X.- IV. dům, je pro takového člověka důležité uznání a respekt rodičů. Takový člověk více než je běžné potřebuje od rodičů pocit respektu a potvrzení, že je dobré, co dělá, a je důležité jej té maličké poskytnout. Záleži hodně na místě narození, na západě Čech se dostává tato opozice do přešnějšího sextilu na osu AS -DS, což napomáhá snadněji ji zpracovat a pro rozvoj její osobnosti. Ale i na Moravě je orbis ještě v mezích orbisu.

ashtangi
člen


# Zasláno: 23.8.2011 09:58  - Změnil/a: ashtangi
Odpovědět 


Dovolím si upozornit, ze Neptun ve výkladu zdárne uniká vsem zazitým klisé. Mám kamarádku s Neptunem ve 4. dome ve Strelci, dokonce s tzv. neharmonickými vazbami, a nic z toho co se bezne píse na ni neplatí: rodina drzí hodne pospolu, rodice jsou spolu desítky let, nikdo není alkoholik...

Co se týká predku, budme jim vdecní za to, ze jsme tady a zijme sami za sebe, bez toho, ze bychom je pouzívali jako výmluvu za prípadná vlastní zaskobrtnutí. Protoze kdybych já se osobne mela znepokojovat tím, jak dopadli nekterí moji dávní predci, tak jsem to tady asi uz dávno zabalila a taky si radsi vpálila kulku do hlavy anebo preventivne uklidila sebe sama do ústraní nejakého ústavu

Vanda



# Zasláno: 23.8.2011 10:16 
Odpovědět 


Neptun ve čtvrtém domě mimo jiné může vést k výborné intuici, sociálnímu cítění, může se promítnout do zájmů a profese rodičů a místa bydlení například tak, že jeden z rodičů je umělecky založený, muzikant nebo maluje, nebo má co do činění s chemií, filmem, divadlem, nebo je velmi věřící a altruistický. Rodina bydlí u vody, dome je moderní hifi věž a v rodině se pěstuje poslouchání muziky, atd.. možností je opravdu moc. Neptun ve Vodnáři není příliš silný, ve vzdušném, racionálním a intelektuálním znamení ztrácí jeho měňavý vodní potenciál svou intenzitu.

Majda



# Zasláno: 23.8.2011 10:26 
Odpovědět 


Vando ještě jednou díky Holčina je takový malý živel, občas neví co s ní, ale čím je starší, tím je s ní lepší domluva. Špatně snášela narození sourozence cca před rokem, teď už to vypadá lépe. Nejšťastnější je, když je u někoho z nás na hlídání, nebo s jedním s rodičů - sama a je středem pozornosti S matkou si možná rozumí lépe, otce má také moc ráda, ale ten už to s ní až tolik neumí.
Rodiče vypadají v pohodě, akorát co si ona občas postěžuje, že muž nedává najevo city..emoce a ona je k životu potřebuje. Ale do toho člověk nevidí.....rozhodně by byla škoda, kdyby se jednou rozešli, v okolí jsou jako pár oblíbení

virgo63
člen


# Zasláno: 23.8.2011 10:39 
Odpovědět 


ashtangi

rodina drzí hodne pospolu, rodice jsou spolu desítky let, nikdo není alkoholik...

No však to říkám taky, že astro pravidla už neplatí. (Dělám si z vás trochu prču).

Vanda

Potom pro vás rodinná tradice může být zdrojem velké vnitřní síly a milosti, netáhnete dál rodinné dluhy a můžete čerpat z toho, co je v ní dobré, a je vcelku jedno, jaká byla.
Super vyjádřené!!


Pavla A. se nezmění, bude vždycky vidět to horší, karmické a já nevím jaké... ale co, my si taky stojíme za svým a proto je svět takový hezky pestrý, viďte!?

ashtangi
člen


# Zasláno: 23.8.2011 10:58  - Změnil/a: ashtangi
Odpovědět 


virgo63

Vís, Virgo, nozem muzes ukrojit krajíc chleba nebo nekomu podríznout krk. Navíc nekdo je schopen si svuj nástroj udrzovat ostrý, nekdo se snazí pizlat ten chleba plastikem a pak se diví, ze je výsledek naprd.

Majda



# Zasláno: 23.8.2011 11:18 
Odpovědět 


Pro Vandu, narození je Jihlava

zapomněl/a
na jméno




# Zasláno: 23.8.2011 11:19 
Odpovědět 


s Neptunem se dostáváme do hlubin kolektivní psychiky. rozpouštění hranic. Mějme na paměti, že nativita neukazuje jaká je skutečnost, ale jak se na skutečnost (naši vnitřní i vnější) díváme, jak ji vnímáme, jak o ní přemýšlíme, jakými důvody můžeme své skutky podložit

Člověk s Neptunem ve 4. domě by se neměl cítit oběti Neptunovou (to platí i pro jiná postavení Neptunova a venkoncem i pro všechny astrologické situace), ale naopak by měl vzít Neptunův trojzubec do ruky a použít ho jako svůj nástroj. Takový člověk by se neměl nechat svázat malými poměry domácího hřiště, ať už se jedná o pískoviště, školní dvůr, nebo nějaké rodinné či národní tradice. Měl by být v dobrém slova smyslu nezakořeněný, ne však vykořeněný. Z hlubin či výšin, měl by čerpat svoji inspiraci myšlenkovou a tvůrčí, podněty k činům i dílům. Jaké možnosti budou v dospělosti onoho člověka je mimo naši současnou představivost. Oblast může to být jak umělecká, vědecká, humanitární, ale i vědo-technická. Vždy by však měl mít na paměti, že by měl vyprávět Velký příběh, který pro ostatní může být inspirativní a užitečný.

Turnovský



# Zasláno: 23.8.2011 11:20 
Odpovědět 


zapomněl jméno Turnovský

Vanda



# Zasláno: 23.8.2011 12:31 
Odpovědět 


Doplnila bych příklad dvou lidí s Neptunem na MC, protože osy jdou v páru, tj je to analogie IV. domu: prvním je paní Baudyšová, nadace Naše dítě, o jejíž činnosti není potřeba nic dál říct. Pak mám zkušenost z první ruky - manžel má Neptuna pintllich na MC, a je to člověk mimořádně humanitně nadaný, se skvělým výtvarným talentem, muzikantským nadáním, citem pro jazyky, citem pro tvary a historii, sociální inteligencí a schopností příjemně vyjít úplně s každým. Počínaje šéfy firem sousedem alkoholikem konče. Mimo jiné přičítám tyto vllastnosti i vlivu Neptuna ve Vahách na MC.

Majda



# Zasláno: 23.8.2011 12:38 
Odpovědět 


Vando mám otázku, vy se horoskopy i živíte?

Vanda



# Zasláno: 23.8.2011 14:27 
Odpovědět 


Majdo, neživím, protože mě dávno živí něco jiného, a taky tím živím jiné.
Jak s oblibou říkává můj učitel ( na kterého kam se hrabu ) jsem takový příležitostný poradce.

Majda



# Zasláno: 23.8.2011 15:45 
Odpovědět 


Vando, tak to je škoda

ashtangi
člen


# Zasláno: 23.8.2011 16:02  - Změnil/a: ashtangi
Odpovědět 


Objevily se tu suprové charakteristiky Neptuna ve 4. dome Vandy a pana Turnovského; pripojím jeste praktickou osobní zkusenost se svou kamarádkou (Neptun ve Strelci). Její rodina je hodne siroká, pospolitá a otevrená. Jí samotné neciní otevrít dvere svého domu témer nikomu, cili není výjimkou, ze se nás najednou po dome a po pozemku okolo pohybuje treba deset, patnáct lidí. Je to taková trosku "hippie" energie. Kamarádka hodne cestuje, ale zároven se rozplývá blahem doma a v rodném kraji. Co dovedla k dokonalosti je bydlení u vody: krome toho, ze bydlí nedaleko od more, tak prímo pod barákem jí tece reka (coz si já se svými Blízenci na IC a Saturnem v kon. opravdu nedokázu vubec predstavit ). Kamarádka je dost vyjímecná osobnost: je spirituální autoritou, doma, mimo jiného, porádá meditace, a téz je umelecky, zejména muzikálne, nadaná (docela dobre hraje na indickou flétnu). Mám dojem, ze se toho Neptunova trojzubce zmocnila opravdu dobre

Majda



# Zasláno: 23.8.2011 17:28 
Odpovědět 




Pavla Aligova
člen


# Zasláno: 23.8.2011 18:05 
Odpovědět 


Majdo, existuje jedno, německé přísloví: zeptej se pokud se nebojíš odpovědi.

Před léty otěhotněla spolužačka mé dcery s uprchlíkem z Afganistánu. Tehdy byly ještě na gymplu. Na svět přišel malý klouček a holky spolužačku po porodě navštívily. Dcera popisovala překrásnou, láskyplnou atmosféru u nich doma a přinesla data klučíka. Dost mně zarazilo, když jsem v radixu dítěte uviděla rozchod rodičů a říkala jsem si...BLBOST!

Nedávno jsem si na ně kupodivu vzpoměla a ptala se dcery jak se vede Katrin. Překvapilo mně, když mi oznámila, že se s přítelem rozešli a každý z nich má již jiného partnera. K čemu mi byla informace před léty z radixu dítěte? Mně určitě k ničemu, snad jako studijní materiál. Astrolog je schopen vyčíst z radixu (pokud ovládá řeč symbolů) spoustu a kdyby to nemělo smysl informace by nedostal. Informace si třídíme na ty důležité a nepodstatné. Zdali mamince sdělíte můj postřeh je na Vás. Ptala jste se, musíte tedy převzít zodpovědnost, jak s informací (odpovědí) naložíte.

Chtěla bych požádat Pavla Turnovského i Vandu, prosím pokud neporozumíte mému příspěvku, zeptejte se jak jsem to doopravdy myslela. Mohla bych napsat rovněž urážlivý komentář na vaší adresu, ale já jsem se skutečně přišla bavit o astrologii.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď
Tučné písmo  Kurzíva  Podtržení  Image Link  URL Link  ... zakázat smajly

Napište číslem součet 3+5


Přihlašujte se s malým počátečním písmenkem.
Příklad: do políčka jméno, napíšete "péťa", přihlásí to nick "Péťa".
» jméno  » Heslo 

Vyplňte prosím jméno. Pokud nejste registrovaný uživatel, napište pouze jméno bez hesla.
Když nenapíšete žádné jméno, doplní se automaticky univerzální "zapomněl/a na jméno".
 
Astrologické forum / Astrologie / Neptun 4 dům








Powered by miniBB™ © 2001-2024